instellingen
Deelraad Osdorp besluit tot het plaatsen van drie geluidsmeetpunten

Deelraad Osdorp besluit tot het plaatsen van drie geluidsmeetpunten

De aanleiding is de hevige geluidsoverlast als gevolg van laag overvliegende en vaak uitwaaierende vliegtuigen. Ook uit de resultaten van de digitale enquête die onlangs is gehouden, blijkt een grote behoefte aan meetpunten om de geluidssterkte van overvliegend verkeer te registreren.

 

De deelraad heeft daarom besloten zo snel mogelijk geluidsmeetpunten te realiseren. Deze moeten worden geplaatst op strategische punten in Osdorp voor een periode van 3 jaar. Uit de enquête bleek dat de meeste strategische punten in en direct rond De Aker liggen.

Uitvoering

Voor de uitvoering gaat stadsdeel Osdorp een contract aan van 3 jaar met het bedrijf Geluidsnet. De meetresultaten zijn ‘realtime’ beschikbaar via www.geluidsnet.nl. Geluidsnet is verantwoordelijk voor de installatie, het onderhoud en het beheer. Plaats en overige details worden in samenspraak met u vastgesteld. De installatie omvat de montage van een microfoon op een statief op het dak. De microfoon wordt op eenvoudige wijze, los, op het dak geplaatst. Er is wel aansluiting op lichtnet en internet nodig. Eventueel is montage aan de gevel mogelijk. Aansluiting op internet heeft uitdrukkelijk geen effect op de prestatie van uw verbinding.

Wat zijn de voorwaarden voor een meetpunt?

  • permanente breedband internetverbinding, geschikt voor meerdere pc’s en vrije aansluiting
  • plat dak, diefstalbestendig en veilig te bereiken voor de installateur 
  • een maximale hoogte van 2 etages
  • geen hoge bomen in de directe omgeving.

Als u het ook van belang vindt dat er meetpunten in Osdorp komen en denkt dat uw dak hier een geschikte plek voor is, neem dan contact op met het stadsdeel via een mail aan Eric Steijger esteijger@remove-this.osdorp.amsterdam.nl. Het is handig als u alvast een foto van uw huis en de omgeving meestuurt. 

Bron: Stadseel Osdorp

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij