instellingen
Geluidmeting Heijningen: Effecten in beeld van de openstelling van de A4 / A29

Geluidmeting Heijningen: Effecten in beeld van de openstelling van de A4 / A29

De eerdere metingen van Sensornet, waarbij de nulsituatie in beeld is gebracht (2012-2013), krijgen nu een vervolg. Geïnteresseerden kunnen meekijken op de website  http://www.sensornet.nl/project/moerdijk

In de eerste week van december 2015 heeft Sensornet opnieuw de meetopstelling in gebruik genomen aan de Friesestraat in Heijningen gemeente Moerdijk. Er is wederom gekozen voor een periode van één jaar, omdat binnen deze periode alle variaties vallen wat betreft verkeersdrukten en weersomstandigheden, waardoor de resultaten betrouwbaar zijn. Omdat voor eenzelfde periode en dezelfde locatie is gekozen zullen de metingen ook vergelijkbaar zijn met de eerder in beeld gebrachte nulsituatie. 

Daarnaast wordt gedurende een half jaar ook een meting uitgevoerd ten oosten van de A4/A29, om ook op deze positie het geluid in kaart te brengen. 

Aan de hand van de huidige en voorgaande metingen, gaat de gemeente Moerdijk in overleg met Rijkswaterstaat over het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving.

De aanleg van de A4 maakt een snellere verbinding tussen Rotterdam en Antwerpen mogelijk.

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij